Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
12 Jun 2018

Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinători la idoli şi toți mincinoşii, partea lor este iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua. Apocalipsa 21:8

 

Te-ai întrebat vreodată de ce lista aceasta, a unor oameni care pe bună dreptate își vor găsi sfârșitul veșnic, este deschisă de fricoși? Nu suferă ei destul prin chiar faptul că sunt fricoși? Nu este frica în sine o pedeapsă? Nu-i face ea mai degrabă victime decât răufăcători?

Te invit ca, pentru momentele următoare, să descoperim împreună experienţa fricii în viaţa regelui Ieroboam și cât de devastatoare s-a dovedit ea.

Fiind slujitor al lui Solomon, Ieroboam primește un mesaj din partea lui Dumnezeu, prin prorocul Ahia: „Iată, voi rupe împărăţia din mâna lui Solomon și-ţi voi da zece seminţii” (1 Împăraţi 11:31).

Ani mai târziu, Ieroboam vede împlinindu-se făgăduinţa, ajungând rege, dar binecuvântarea lui Dumnezeu este transformată în scurt timp într-un dezastru pentru el și pentru întregul popor, în urma hotărârii sale de a crea un sistem religios paralel celui de la Ierusalim, având ca obiect al închinării doi viţei de aur.

De ce aceasta? Totul a pornit din frica manifestată „în inima sa”: „Dacă poporul acesta se va sui la Ierusalim să aducă jertfe în casa Domnului, inima poporului acestuia se va întoarce la domnul său, la Roboam” (1 Împăraţi 12:27). Dar cine era domnul lui Israel acum? Cui dăduse Dumnezeu cele zece seminţii?

Frica exprimată în gândurile lui Ieroboam, care conduce la apostazia iniţiată de acesta și devenită etalon al nelegiuirii de-a lungul secolelor, este în sine o alegere, clădită pe o altă alegere. Ieroboam decide să își asume câștigarea domniei și păstrarea ei. Numindu-l pe Roboam „domn”, el se identifică pe sine cu un uzurpator. Așadar, părăsirea lui Dumnezeu conduce la necredinţă, care dospește frica, pentru ca în cele din urmă, prin apostazie, Ieroboam să aducă asupra sa lepădarea din partea lui Dumnezeu.

Alege astăzi să-ţi lași viaţa acolo unde este cel mai bine păzită, în mâna lui Dumnezeu! Nu-ţi asuma ceea ce-I aparţine Lui! Astfel vei rămâne ceea ce El te-a ales să fii și nu va fi loc pentru frică!

Mihai Liviu Papadopol, pastor, Conferința Muntenia


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon