Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
09 Oct 2018

Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință. 2 Petru 3:9

 

Iair, un fruntaş al sinagogii din Capernaum, vine înaintea lui Isus într-un moment de criză. Fiica lui de doisprezece ani era grav bolnavă. Sceptic față de Isus şi lucrarea Sa, ca şi fariseii şi saducheii de la Ierusalim, a căutat rezolvare la medicii din vremea aceea. Când Isus S-a întors din ținutul Gadarenilor în Capernaum, pentru că fetița se afla pe moarte, Iair se decide să apeleze şi la Isus. Cade în genunchi în fața Lui şi îl roagă să vină urgent acasă la el.

Pe drum, Isus înaintează cu greu, din cauza mulțimii. La un moment dat, o femeie Îl atinge cu credință, primind vindecare pentru boala ei. Isus Se opreşte şi stă de vorbă cu femeia. Mulțimea priveşte şi ascultă discuția dintre Marele Medic şi acea femeie. La finalul discuției, un slujitor vine cu vestea tristă că, acasă, fetița a murit.

Dacă ați fi în locul lui Iair şi ați vedea că medicul, în loc să intre în sala de operație unde se află fiica dumneavoastră ce trebuie operată de urgență, zăboveşte pe holul spitalului stând de vorbă cu un pacient ce tocmai se externează din spital, ce părere ați avea? Cum ați reacționa dacă asistentul ar veni cu vestea: „Domnule doctor, nu mai este nevoie de intervenție în sala de operație pentru că fetița a murit.”

Se ridică o întrebare crucială: De ce întârzie? De ce zăboveşte şi nu intervine? Gândurile acestea măcinau mintea şi inima lui Iair şi totodată poate şi inima ta când priveşti la atâta suferință, boală şi moarte. De ce nu vine Isus? Au trecut 2000 de ani de când a promis că Se întoarce. De ce întârzie?

Isus, privind în inima lui Iair, a cunoscut lipsa de credință cu privire la rolul său mesianic de salvare a lumii. Problema critică nu era acasă, ci chiar Iair. Nu moartea sau boala este o problemă pentru Dumnezeu, ci predarea inimii în mâna Sa. Abia când a venit vestea morții fetiței, inima lui Iair, zdrobită de durere, a fost gata să Îl primească pe Isus. Din momentul acela, s-a apropiat de Isus şi a mers alături de El.

Dacă încă mai este durere în jurul tău, dacă mai conducem prieteni, frați, părinți sau copii la mormânt, nu este pentru că Isus nu are rezolvare la problema morții sau a suferinței, ci Dumnezeu are încă răbdare cu Iair, cu mine şi cu tine. Dacă încă întârzie, te poți întreba: Oare nu cumva inima mea mai are îndoieli? Apropie-te astăzi în rugăciune de Isus, predă-ți viața Lui şi mergi alături de El pe tot parcursul zilei cu credincioşie.

Ionuț Nunu, pastor, Conferința Moldova

 


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon