Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
30 Jul 2018

În clipa când au scos argintul care fusese adus în Casa Domnului, preotul Hilchia a găsit cartea Legii Domnului, dată prin Moise. Atunci Hilchia a luat cuvântul şi a zis logofătului Şafan: „Am găsit cartea Legii în Casa Domnului.” Şi Hilchia a dat lui Şafan cartea. 2 Cronici 34:14-15

 

Când Iosia, regele lui Iuda, a ajuns la tron, a decis să facă reformă și redeșteptare. Misiunea reînnoirii spirituale a fost pusă pe umerii marelui-preot Hilchia. După domnia lui Manase, era foarte greu să faci reformă. Dar Dumnezeu a fost invitat să participe la această acţiune și să o conducă prin reprezentanţii Săi. Reforma avea să aibă în centru recitirea Legii și a preceptelor divine.

„Această mișcare reformatoare, prin care judecăţile care ameninţau au fost îndepărtate pentru o vreme, s-a născut într-un mod cu totul neașteptat prin descoperirea și studierea unei părţi a Sfintei Scripturi care, timp de mulţi ani, fusese în mod ciudat pusă într-un loc nepotrivit și pierdută… Manuscrisul, multă vreme pierdut, a fost găsit în templu de către Hilchia, marele-preot, în timp ce clădirea era supusă unei reparaţii capitale, în armonie cu planul împăratului de conservare a clădirii sfinte. Marele-preot a înmânat cartea preţioasă lui Șafan, un cărturar învăţat, care a citit-o și apoi a dus-o la împărat împreună cu relatarea descoperirii.” (Profeţi și regi, pp. 392–393, orig.)

Marele-preot Hilchia a avut și responsabilitatea de a face ordine (la propriu și la figurat) în serviciile religioase de la Templu. Să nu crezi că i-a fost ușor. Putea oricând să se plângă de „moștenirea grea” și de „apostazia” înaintașilor. Dar el nu a făcut așa. Imediat ce, în mod providenţial, a găsit cartea Legii, a încredinţat-o celor ce puteau să o citească, să o interpreteze și să o facă cunoscută mai departe. Nu a ezitat nicio clipă și nu a ascuns nimic.

Foarte mulţi reformatori de astăzi încep „treaba” fără Dumnezeu, fără Scriptură și fără o proprie curăţire. Pornește astăzi la drum cu Dumnezeu și cu Cartea Legii!

Viorel Dascălu, pastor, Conferința Moldova


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon