Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
11 Oct 2018

Dar Isus i-a zis: „Fiică, credința ta te-a mântuit; du-te în pace și fii tămăduită de boala ta!” Marcu 5:34

 

Vă invit ca, împreună cu mine, să vă alăturați mulțimii care Îl însoțeşte pe Domnul Isus pe străzile Capernaumului, în drum spre casa lui Iair. Mă impresionează o femeie, pe fața căreia se poate citi suferința îndelungată, de doisprezece ani, dar şi speranța că doar Marele Medic o poate vindeca. „Şi-a cheltuit toți banii şi toată averea pe doctori şi pe leacuri, ca în urmă să i se spună că nu se poate vindeca. Dar speranțele ei s-au redeşteptat când a auzit de vindecările făcute de Hristos. Era sigură că, dacă s-ar putea atinge măcar de El, ar fi vindecată” (Viața lui Iisus, p. 294, ed. 2015). L-a căutat pe Domnul la marginea mării, apoi în casa lui Levi-Matei, dar nu a reuşit să se apropie de El. O urmăresc pe această femeie în disperarea ei, dar, în acelaşi timp, Îl urmăresc pe Domnul Hristos, care, auzind strigătul inimii ei, „ajunge aproape de locul în care se află ea” (Ibidem). El aude şi strigătul inimii tale şi este dornic să-ți vindece nu doar trupul, ci şi sufletul de orice boală a păcatului. Tu Îl cauți cu ardoare?

Iată, se află în prezența Marelui Medic. În timp ce Domnul merge, ea izbuteşte să-I atingă doar marginea veşmântului. În clipa aceea a ştiut că era vindecată. Vrea să se strecoare prin mulțime, când Îl vede pe Domnul Hristos oprindu-Se şi întrebând: „Cine s-a atins de Mine?” Mântuitorul poate să deosebească atingerea credinței de atingerea întâmplătoare a mulțimii nepăsătoare. El vrea să-i spună acestei femei – şi ție, şi mie – cuvinte de mângâiere, care să-i aducă bucurie. Stăruind să afle cine L-a atins, femeia vine sfioasă şi se aruncă la picioarele Lui, mulțumindu-I pentru vindecare. Tu Îi mulțumeşti Mântuitorului pentru toate rănile vindecate în trupul şi în sufletul tău?

„Nu prin atingerea exterioară de El, ci prin credința care a luat în stăpânire puterea Lui divină s-a făcut vindecarea… Tot aşa stau lucrurile şi în cele spirituale.” (Ibidem)

Puterea Lui nu a scăzut odată cu trecerea timpului, iar dragostea Lui pentru tine este din ce în ce mai mare. Vino la El, şi vei experimenta măreția împlinirii făgăduințelor Sale!

Magdalena  Toma, Arad


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon