Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
06 Aug 2018

Căci Ezra îşi pusese inima să adâncească şi să împlinească Legea Domnului şi să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile şi poruncile. Ezra 7:10

 

În 18 iunie 2012, norvegianul Gunnar Garfors a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de „Primul om din istorie care a reușit să călătorească pe cinci continente într-o singură zi”. Astăzi, oamenii au posibilitatea să călătorească mai mult și mai repede decât altădată. Atunci când cineva dorește să viziteze un oraș îndepărtat, se interesează de climă, de alimentaţie, de mijloacele de comunicare și de obiceiurile zonei.

În ultimii ani, pe lângă elementele amintite anterior, a apărut și opțiunea securităţii sporite – asigurarea de diferite tipuri: călătorie, viaţă, educaţie etc. Astfel, s-a ajuns ca, în anul 2014, cea mai scumpă poliţă de asigurare de viaţă din lume să aibă o valoare asigurată de 201 milioane de dolari.

Pe timpul domniei lui Artaxerxe, conducătorul Medo-Persiei, trăia învăţătorul Ezra, un om al cărţii, cercetător al Legii divine și credincios fidel al lui Dumnezeu.  În perioada respectivă are loc întoarcerea din robie a poporului pentru a reconstrui Templul și a restabili orânduielile Legii Domnului.

Atunci când împăratul și-a dat acordul ca Ezra să meargă la Ierusalim, descoperim că acest bărbat al credinţei și-a făcut asigurarea specială numită „mâna Domnului”. Expresia apare de mai multe ori în cartea Ezra (7:6,9,28; 8:18,22,31) și indică, de fapt, călăuzirea divină. Pentru călătorie, Ezra avea posibilitatea să ceară de la împărat „oaste de însoţire și călăreţi”, dar a preferat să fie păzit de Dumnezeu. Care a fost preţul plătit pentru această asigurare specială? „Ajutorul avea să fie obţinut nu prin bogăţie, nici prin puterea și influenţa bărbaţilor idolatri, ci prin ocrotirea lui Dumnezeu. Numai prin păstrarea Legii lui Dumnezeu înaintea lor și prin străduinţa de a asculta de ea urmau să fie ocrotiţi.” (Patriarhi și profeţi, ed. 2016, p. 424)

Astăzi, în călătoria vieţii, printre străzile acestui pământ, este potrivit să ne bazăm pe ajutorul divin, căci mâna Domnului reprezintă asigurarea care rămâne valabilă pentru cei care respectă principiile divine.

Florin Răduț, pastor, Conferința Oltenia


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon