Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
31 Dec 2018

Până aici, Domnul ne-a ajutat. 1 Samuel 7:12

 

Doamne, cât de minunat a fost popasul de suflet, alături de Tine, în fiecare zi din acest an! Am călătorit împreună cu Moise şi cu poporul Israel, traversând, ca pe uscat, Marea Roşie a propriei noastre vieți. Cu ochii pironiți spre stâlpul de foc şi de nor, prin care ne-ai însoțit şi călăuzit, ne-am dorit să intrăm în Canaan, ca Iosua şi Caleb. Ne-am unit glasurile cu „dulcele cântăreț al lui Israel” pentru a preamări biruința Ta în viețile noastre. Am cântat cu îngerii, deasupra Betleemului, la naşterea Ta şi tot cu ei am preamărit învierea Ta, prin care ne-ai făcut şi pe noi părtaşi vieții veşnice.

Vindecați de lepra păcatului, ne-am plecat înaintea Ta cu respect, cu înaltă prețuire şi în adorare, ca samariteanul recunoscător, ca să-Ți mulțumim. Am cântat, împreună cu Pavel şi Sila, chiar când am avut „picioarele în butuci” sau am fost prigoniți pentru Numele Tău. Am plâns împreună cu Petru, ştiind că de atâtea ori Te-am trădat şi noi. Dar ne-am bucurat nespus pentru că dragostea Ta a învins şi ai făcut din noi un Petru umil, un Ioan devotat şi iubitor, un Nicodim temerar, un Pavel înflăcărat pentru cauza Ta.

Am urcat cu Tine şi cu apostolii, pe Muntele Măslinilor şi, cu ochii în lacrimi, Te-am privit înălțându-Te la cer. Încurajarea celor doi îngeri care s-au desprins din escortă şi au mai zăbovit puțin cu noi ne-a dat putere să coborâm în Valea Plângerii şi să spunem tuturor cât de mare şi de bun eşti şi că revii curând. Am rămas uniți în camera de sus a vieții noastre, rugându-ne şi aşteptând ploaia Spiritului Sfânt să ne curățească şi să ne împuternicească pentru împlinirea mandatului pe care ni l-ai încredințat. Ca pe vremea lui Neemia, cu sabia Cuvântului într-o mână, lucrăm cu cealaltă la rezidirea templului vieții noastre şi al semenilor noştri, semănând la timp şi ne la timp Adevărul pe care ni l-ai încredințat.

Indubitabil, vei reveni foarte curând pe norul cel alb şi ne vei lua „acasă”, pentru a fi cu Tine pentru veşnicie. Atunci, vom spune din nou: „Eben-Ezer!” Îți vom cânta gloria şi cinstea care Ți se cuvin, de se va zgudui Universul şi Îți vom ridica, din inimile şi coroanele noastre, un monument de eternă recunoştință. Eşti vrednic!

În numele scribilor acestui devoțional zilnic, Magdalena Toma


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon