Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
15 Nov 2018

Noi trăgeam nădejde că El este Acela care va izbăvi pe Israel, dar cu toate acestea, iată că astăzi este a treia zi de când s-au întâmplat aceste lucruri. Luca 24:21

 

Cu toate că în ziua aceea a avut loc unul dintre cele mai minunate răsărituri de soare, doi călători, cu privirea lipită de pământ, mergeau agale pe drum. Nu socoteau cât parcurseseră, poate nici cât mai au față. Soarele încă era pe cer, dar pentru ei parcă apusese deja. Îl pierduseră pe Cel care spusese că va izbăvi Israelul; acum era mort. Se zvonea că a înviat, dar după toate acestea, cine poate şti care era adevărul?

Până în ziua morții Lui credeau că-L cunosc îndeajuns. L-au auzit predicând, şi inima lor parcă ardea în ei, ascultând cuvintele Scripturii. Totuşi, ei n-au înțeles şi poate nici n-au putut accepta modul în care Scriptura s-a împlinit în realitate. Oamenii aceştia aveau nevoie să li se deschidă ochii. Drumețul care li s-a alăturat a început să le explice Scripturile începând de la Moise – „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu… – cum cele întâmplate erau prezise, pregătite, şi ce rol important aveau în mântuirea lor. Ucenicii au început să vadă. Mai apoi şi-au redobândit vederea pe deplin când L-au recunoscut pe Isus la masă.

Urmaşii lui Miller, din 1844, precum şi noi suntem aşteptători, şi timpul, care trece încet, dar sigur, ne încearcă: „Oare?” În aceste vremuri avem nevoie de studiul Scripturii, mai ales al evenimentelor finale, precum şi de o viață devoțională în care să ne întâlnim cu El. Ca rezultat, vom dobândi o viziune cuprinzătoare a evenimentelor, ne vom regăsi identitatea şi misiunea şi, punând deoparte orice încercare sau dezamăgire – mică sau mare –, ne vom îndrepta neclintiți către biruință.

„Toate acestea trebuiau să se împlinească, dar nu trebuiau să se sfârşească în înfrângere, ci în biruință măreață şi veşnică. Isus le spuse că trebuie să se facă orice efort pentru a scăpa lumea de la păcat. Urmaşii Lui trebuie să trăiască aşa cum a trăit El şi să lucreze aşa cum a lucrat El, cu străduințe intense şi neobosite.” (Hristos, Lumina lumii, p. 691)

László-Varga Zoltán, pastor, Conferința Transilvania de Nord


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon