Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
28 Sep 2017

Scriptura descoperă o panoramă uimitoare de gânduri, care abordează fiecare element  al nevoii omeneşti de a cunoaşte. În ea, Dumnezeu se revelează, Îşi descoperă caracterul, scopurile, intervenţiile istorice şi voinţa. În ea, El trasează elementele cosmosului, inclusiv originea omenirii, răscumpărarea în Hristos, şi făgăduinţa unui destin final în împărăţia Sa. Această perspectivă de ansamblu asupra lumii nu are pereche , inundându-ne gândurile şi emoţiile cu simţământul unei semnificaţii supreme. Fără Cuvântul lui Dumnezeu, înţelegerea noastră ar fi redusă la o serie de presupuneri , clădite pe o analiză schimbătoare a mediului în care ne ducem viaţa.  

Astăzi ne confruntăm cu probleme care cer atenţie şi care trebuie, pur şi simplu, să primească un răspuns. Tendinţele postmoderniste nu se limitează doar la studiile bazate istoric, ci influenţează şi modul în care semnificaţia religioasă ia naştere în fiinţa umană, devenind forţa care conduce în procesul de interpretare. Gândirea contemporană a abandonat în mare parte ideea  că scopul central al Scripturii este acela de a comunica cu obiectivitate mesaje din partea Dumnezeului suveran.  În măsura în care a fost posibil, cartea de faţă a căutat să descopere moduri de interpretare care să provină din Scriptură, ceea ce presupune afirmarea universalităţii adevărului final, a cărui sursă supremă este Dumnezeu.

De ce este acest lucru atât de important? Lucrarea bisericii de îndeplinire a sarcinii care i-a fost lăsată de Isus se bazează , atât în ce priveşte mesajul cât şi misiunea , pe ceea ce considerăm noi că este inclus în Marea Trimitere. Modul în care interpretăm Scriptura este de o importanţă uriaşă.  Va vorbi Scriptura cu autoritate,  în sensul de a ne oferi un model , transcendent şi aplicabil tuturor culturilor şi tuturor oamenilor, sau ea este doar o acumulare de idei din care oamenii cu înclinaţii religioase îşi pot  extrage concepţiile personale cu privire la  ceea ce contează cu adevărat?  Interpretarea sănătoasă duce la înţelegere, iar ceea ce înţelegem ne controlează acţiunile. De aceea, cartea de faţă, abordează tocmai pietrele aflate la temelia poziţiei de autoritate pe care o are Biblia în viaţa creştină.


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon