Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
18 Aug 2017
 Plecând de la gândul că nu eşti în stare să te ridici din pat, ai vrea parcă să uiţi că azi e vineri, aşa că îţi imaginezi pentru câteva secunde cum ar fi ziua ta liberă. Şi iată-te creionându-ţi povestea. Deschizi fereastra şi nu poţi să nu observi lumina care pătrunde cu cea mai mare viteză în toate colţurile camerei, şi care, cu sau fără intenţie, parcă te orbeşte. Îţi place, aşa că te laşi cuprins cu totul de aerul proaspăt al unei noi zile. E timpul să-ţi alegi ziua. Dar aici lucrurile sunt simple. Cel puţin pentru tine. Duminică este, te-ai decis. Mai mult decât atât, ştii şi ce vei face. Vei ieşi în cel mai apropiat parc, te vei bucura de vremea frumoasă, de cerul senin, de natura care te înconjoară, de ciripitul păsărelelor, vei mânca o ingheţată sau poate o vată pe băţ şi... poate vei închiria o bicicletă. Aaa, stai. A zis cineva îngheţată? Sau vată pe băţ? - ''Nu, să ne înţelegem!''-  îţi spui...'' Tocmai ce mi-am propus de câteva zile s-o las mai uşor cu dulciurile.''  Prin urmare, iţi pui în rucsac, un măr, două banane, două piersici şi îţi pregăteşti un sandviş.  Dar pentru că mai e loc în rucsac, arunci o privire în bibliotecă... ai mai multe  variante: să alegi o carte pe care n-ai citit-o incă, să optezi pentru ceva ce ai citit de atâtea ori dar care îţi place mult, sau să mai înveţi câte ceva de la alţii( spui asta, văzând printre rânduri un cotor de carte pe care scrie '' Napoleon''). Însă nu-l alegi. Îl laşi pe Napoleon cu luptele lui şi cu toată istoria vieţii pe raft si pui mâna pe altă carte. O carte pe care ai cumparat-o de puţin timp şi care ţi s-a părut de ''luat acasă'' din primul moment în care ţi-a fost arătată : Un corp sănătos. Hmm, imediat ce o scoţi din rând, îţi dai seama că nu e cea mai inspirată alegere, cel puţin după cât cântareşte. Râzând în sinea ta, îţi spui că e o carte cu greutate, şi o aşezi cu grijă lânga fructele deja gata de drum. 
 
Totuşi, parcă ai mai vrea ceva. Ceva aşa mai pentru suflet... şi-ţi sare-n ochi o altă carte din care încă n-ai citit niciun cuvinţel: Suferinţa umană din perspectivă biblică.  Îţi place coperta şi devii curios. Pe copertă din spate, ai câteva cuvinte, aşa că arunci o privire:
'' Suferinţa umană reprezintă un paradox emoţional, fizic, etic şi religios, întrucât, deşi este cunoscută şi analizată în detaliu de mii de ani, tratamentul este deseori ineficient. În ultima vreme, în medicină se vorbeşte despre terapia personalizată, cu referinţă la profilul genetic al bolnavului, la predispoziţia de a face o anumită boală, la tratamentul individualizat. Mulţi se pretind terapeuţi ai durerii, medici, psihologi, teologi. Fiecare dintre aceştia are argumente consistente, dar acestea sunt limitate de caracterul unilateral, uneori specific al abordării. Dacă vorbim de o ştiinţă, este necesar un fundament teoretic. Dacă vorbim însă despre un om în suferinţă şi nu de suferinţa în sine, perspectiva devine întreagă doar dacă vine de Sus. Cartea de față nu este o monografie medicală, deși are multe informații din acest domeniu. Nu este un ghid de psihoterapie, deși ar putea fi. Nu este, nici pe departe, un discurs religios, deși Îl întâlnim pe Dumnezeu aproape pe fiecare pagină. Cartea este, pur și simplu, reflexia unei vieți din care s-au scos persoanele, dar în care au rămas realitățile în care ne regăsim fiecare. Nu există soluții infailibile, ci doar decizii care pot veni sau nu, după înțelegerea a ceea ce se întâmplă în noi lângă noi și, mai ales, deasupra noastră. Iar înțelegerea unei probleme este primul pas în rezolvarea acesteia.'' Îi faci loc şi ei printre merinde, şi eşti gata de plecareeee!
 
Ding, ding, ding,ding, ding.
Ding, ding, ding, ding, diiiiing.
Îţi opreşti alarma (pe care ai amânat-o de trei ori) şi hotărăşti să te ridici din pat şi totodată să te trezeşti la realitate. E vineri. Însă, vestea bună, e că vine duminicaaaa!
 

Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon