Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
11 Jul 2017

Majoritatea dintre noi facem parte din cele un miliard de persoane conectate la Facebook, mama tuturor rețelelor de socializare. Alții sunt conectați la Twitter, care se distinge prin rapiditatea cu care informația circulă. Dacă ești un  profesionist și vrei să-ți schimbi locul de muncă sau vrei să cunoști oameni cu aceeași profesie, va trebui să te conectezi la Linkedin. Dacă îți place să împărtășești materiale video sau poze, Instargam va fi cea mai bună alegere pentru a rămane conectat. În cele din urmă, într-un fel sau altul, trăim conectați la rețelele de socializare. Toate acestea au creat o nouă dependență și anume dependența de rețelele de socializare. În cartea sa, Disconected (Deconectat), Nicole Radzivil a scris cele ce urmează : „ Am înțeles că primul pas în soluționarea unei probleme este  aceea de a o recunoaște. Trebuie deci să mărturisesc că sunt dependent de rețelele de socializare. Examinându-mă personal am descoperit că : 1. Verificam Twitter-ul la fiecare 8 minute atunci când eram treaz; 2.Verificam Twitter-ul de la fiecare patruzeci și opt de minute pe parcursul orelor de somn. Cum dorm aproape opt ore, aceasta înseamnă că mă trezesc de zece ori pentru a verifica Twitter-ul, și-l verificam de zece ori pe zi.”

Să nu credeți că aceasta este doar problema lui Nicole. În 2011, Cisco World Technology Report, a arătat că jumătate din tineri consideră „ că nu pot trăi fără internet”,  că o treime dintre tineri preferă „ conectarea la internet în locul unei  mașini”, și că patruzeci și trei la sută au admis că rețelele sociale îi întrerup din studiul lor de trei sau patru ori pe oră. Evident, rețelele sociale nu sunt rele în sine, ceea ce este rău este  felul în care le folosim.

După cum vedeți, acestea sunt doar câteva statistici. Întrebarea pentru care ar trebui să ne luăm timp de reflecție, pentru a găsi un răspuns este următoarea : Eu la ce sunt conectat?


Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon