Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
14 Sep 2017
Ai grijă de inima ta!
Bolile cardiovasculare constituie principala cauză de morbiditate şi mortalitate  pe glob şi, datorită pandemiei de obezitate şi diabet de tip 2, foarte probabil vor continua să se menţină pe primul loc, urmate fiind de bolile canceroase. În Statele Unite, la fiecare minut un american moare de infarct, iar cheltuielile produse numai de infarctul miocardic se ridică la peste 4 miliarde de dolari pe săptămână. 
Infarctul miocardic constituie o problemă deosebit de gravă nu numai pentru decesele premature şi pierderile materiale pe care le produce, ci şi din alte motive.
În primul rând, din cauza predispoziţiei genetice  şi a stilului de viaţă (fumat, inactivitate fizică, şi alimentaţie nesănătoasă), o mare parte a populaţiei prezintă un risc mare de infarct, care poate surveni brusc, fără simptome de avertizare, ducând la deces chiar înainte de a ajunge la spital, ceea ce se întâmplă la mai mult de 30-40%  din cazuri.
În al doilea rând, deoarece nu se iau măsuri energice de prevenire la cei cu boală coronariană asimptomatică, afecţiunea va progresa , mărind şansele unui episod acut cu sfârşit letal.
Cartea tratează subiecte precum ateroscleroza, infarctul miocardic, angina pectorală, hipertensiunea arterială, accidentul vascular cerebral, factorii de risc ai acestor  afecţiuni, manifestările clinice dar şi tratamentul medicamentos şi de prevenţie. În loc de concluzii, puteţi găsi un mic glosar, bun îndrumător pentru cititorul de rând care nu este familiarizat cu termenii medicali.

Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon