Editura Viata si Sanatate pe Issuu
Editura Viata si Sanatate pe Youtube
Editura Viata si Sanatate pe Facebook
Editura Viata si Sanatate pe Twitter
24 Aug 2017
 Meseria de părinte  vă solicită 24 de ore din 24? Fiecare minut este ocupat cu lucruri pe care trebuie să le faceţi pentru familie?  Doriţi tot ce e mai bun pentru familia voastră, dar viaţa  este ca o cursă de raliu şi nu aveţi timp să citiţi o carte de parenting?În acest caz, 180 de sfaturi pentru părinţi a fost scrisă special pentru voi, toţi cei care vă confruntaţi cu aceste întrebări. În cele 180 de mini-doze de inspiraţie veţi găsi idei care, garantat, vă vor face un părinte bun şi eficient. Fiecare pont poate fi citit în mai puţin de un minut! Citiţi câte unul pe zi şi veţi descoperi căi de a maximiza timpul pe care îl aveţi!
 
Vă prezentăm, doar 2 din cele 180 de sfaturi, adresându-vă invitaţia ca pe celelalte să le pargurgeţi împreună cu copiii dumneavoastră!
 
  Învaţă-ţi copiii să fie responsabili
 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate! - 1 Corinteni 13:4
 
Nu te mânia şi nu te umple de frustrare atunci când copiii dau dovadă de iresponsabilitate. Mânia nu ajută la nimic. Dimpotrivă, îi face pe copii să-şi plângă de milă şi să te respecte mai puţin ca persoană cu autoritate în viaţa lor.
Mai bine, pentru a le mări motivaţia, transformă într-o joacă acele sarcini pe care doreşti ca ei să le îndeplinească. Apoi răsplăteşte-i pentru fiecare părticică realizată, fără să mai aştepti până la finalizarea întregului proiect. Copiilor le prieşte foarte mult gratificarea imediată.
Dacă doreşti să fie responsabili în menţinerea curăţeniei  în camerele lor, simplifică sarcina şi mută în altă parte lucrurile de care nu au nevoie  în mod regulat. Prea multe lucruri distrag atenţia, iar, la încheierea  zilei, în camerele lor, va domni o dezordine colosală, mult prea mare pentru ca cei mici să se ocupe de ea, fără lacrimi şi proteste.
 
 Secretul automotivării
 Împlinirea unei dorinţe este dulce sufletului! - Proverbele 13:19
 
Aş face o avere dacă aş cunoaşte formula magică pentru automotivare. Copiii au nevoie să aibă o imagine de sine bună. Care sunt lucrurile în care excelează? Ce anume îi pasionează? De multe ori, succesul marcat într-un domeniu se răsfrânge şi asupra altora. Şi , bineînţees, un mediu şcolar stimulator, ajută - unde copiii pot face progrese în ritmul propriu, primesc recompense imediate, şi se întrec cu ei înşişi nu cu ceilalţi. Plângerea multor copii nemotivaţi este: ''Mereu se găseşte cineva mai bun decât mine, aşa că de ce aş mai încerca?''
Adevăratul secret este să găseşti pe cineva care să le poată transmite copiilor tăi aceste idei: ''Eşti special! Îmi place de tine. Ai aşa de multe talente! Treaba asta  este floare la ureche, poţi s-o faci. Eşti un copil foarte isteţ.Poţi  face tot ce-ţi pui în minte să faci.'' Dacă reuşeşti să schimbi percepţia de sine negativă a copilului, într-una pozitivă, acel spirit ''pot'' va prelua controlul şi va deveni motivaţia necesară pentru succes.
 
 

Editura Viata si Sanatate SRL
CUI: RO6710635
RC: J23/3442/2012

Pentru comenzi si informatii, nu ezitati sa ne contactati la:
021 323 00 20
0740 10 10 34

Strada Cernica nr. 101, Pantelimon